Groeten uit Luxemburg…

ijsbloemen

En terwijl wij ons opmaakten om af te reizen naar de Côte d’Azure staakten onze Franse kameraden tegen verhoging van hun pensioenleeftijd, de privatisering van de kraanbedrijven, de posterijen en het spoorbedrijf.

Aan de Frans-Luxemburgse grens regen de automobilisten hun voertuigen tot een schier eindeloos snoer. Aan de Luxemburgse kant, wel te verstaan, daar was nog brandstof te krijgen. Frankrijk ligt plat.

Wij houden het dan maar even voor gezien en stoppen onze plannen in de ijskast. Wij blijven voorlopig in Luxemburg hangen. De zon en de licht-zomerse temperaturen houden we wel tegoed. Het kwik zakte hier tegen de ochtend naar een goede zeven graden onder nul, ijsbloemen op de ramen… Het is nu zaak om vers gas aan te schaffen voor ons kacheltje en voldoende proviand in te slaan. Er wordt sneeuw voorspeld.

Thuis in Nederland is alles prima. Huis, haard en hond zijn in beste handen.

Groeten uit een Bevroren Luxemburg…

© ellen-paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *