VARKENSVLEES MET SINAASAPPELMOSTERDSAUS…

Vanavond hebben we schouderkarbonaden gegeten met sinaasappelmosterdsaus. Je kunt voor dit gerecht ook varkenslapjes nemen of een andere soort karbonaden. Wij vinden schouderkarbonaden lekker, een beetje doorregen. Braad het vlees snel aan beide kanten bruin in boter. Giet er een kopje bouillon bij. Snijd een sinaasappel doormidden en gebruik de twee middenplakken voor garnering. Pers de rest van de sinaasappel, roer er een eetlepel grove mosterd door en giet dit mengsel bij het vlees. Strooi er ruim zwarte, versgemalen peper over en laat met de deksel op de pan 45 minuten stoven. (afhankelijk van het soort vlees.) Beetje zeezout uit de molen erbij doen en een scheutje room. De saus nog even laten indikken. (als de saus nog te dun is, een lepeltje beurre maniè, zie log dd 20 november 2005, toevoegen en goed roeren) Opdienen met wat fijngehakte platte peterselie en de schijven sinaasappel.

Wij aten er gestoofde venkel bij en voor mij Elzasser noedels. Espresso toe. Vergeet ik nog bijna te vermelden dat het vlees van de Sumiran varkens was. Wij eten geen ander varkensvlees meer, het vlees is zóveel lekkerder en deze varkens hebben zóveel meer lol in hun leven… (zie diverse logs; Sumiran)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *