PIJLINKTVIS OP PORTUGESE MANIER…

Vandaag weer vis, heel toevallig kwam overbuurvrouw Suzan vragen of wij wat inktvisjes wilden? Ze was voor de inkoop van het café bij de Sligro geweest en had daar inktvisjes gekocht. De visafdeling had nog 2 1/2 kilo, het laatste restje voor een speciaal prijsje. Het waren baby inktvisjes, een beetje gepeuter om ze schoon te maken, maar dan heb je ook iets lekkers.

1 kilo inktvisjes, 2 eetlepels olijfolie, 1 grote ui fijngesnipperd, 3 tenen knoflook fijngesnipperd, 3 plakken rauwe ham, 1 mespuntje paprikapoeder (heet), 2 schijven citroen, een handvol olijven, gehakte koriander, peper, zout.

De inktvisjes goed schoonmaken en in stukjes snijden. De ui en knoflook in de olie even smoren, de ham in fijne reepjes snijden en erbij doen. Dan de inktvisjes, paprikapoeder, peper, zout, olijven, koriander en de schijfjes citroen toevoegen. Goed roeren en zo ongeveer 30 minuten stoven. (afhankelijk van de dikte van de visjes, deze waren heel klein en mals) Eet er dan, net als de Portugezen, gekookte aardappelen bij; stevige aardappelen net aan gaar koken Afgieten, in een vuurvaste schaal een flinke scheut olijfolie mengen met een fijngesnipperde ui. De aardappelen erbij en goed omscheppen. Een frisse salade als groente. Een bijna zomers menu. We dronken de witte Bordeaux van I. Gort, ging prima. Espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *