Gutbürgerliche Küche…

Vandaag was zo’n kerstvakantiedag, grauw, somber en koud. Paul heeft nu ook een paar dagen vrij, tijd voor een uitstapje! Eigenlijk moeten we allebei kleren kopen, maar daar hebben we geen zin in. Eindhoven in de vakantie; verschrikkelijk. We besluiten maar eens even over de grens te wippen naar onze oosterburen. Kleef, altijd aardig om een paar uurtjes door te brengen. We kregen meteen al trek in iets lekkers. Er zijn in Kleef verschillende restaurants zonder kapsones, waar je gewoon rond het middaguur kunt eten. Gutbürgerliche Küche noemt men dat daar. Dit soort restaurants stelt ons zelden teleur. Niet duur, gewoon een mooie biefstuk of varkensfilet, saus aardappeltjes. Maar vandaag was er wild!!! Paul at wildragout en ik Hirschbraten, hert dus. We kregen er lekkere rode kool bij, spruiten, gekookte aardappelen, een peertje wat bessencompote en geklopte room. Een prima roomsaus met catharellen erin. !/2 liter Müller-Thurgau (aus Baden) en espresso toe. Rekening € 34.50. Geen superhoogstandjes maar wel eerlijk zelfgemaakt eten en geen ragout van de groothandel en rode kool uit een pakje. Daarna nog even in het kleine centrum van Kleef rondgewinkeld en zowaar, als je er niet naar zoekt, 3 nieuwe jasjes gekocht in 5 minuten tijd! Ik kan er weer even tegen. Bleek er ook nog een nieuwe boekhandel met een enorme voorraad… Toch nog een paar tassenvol gewinkeld. Mooie fles wijn voor vanavond, dat was een prima dagje uit.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *