Om een uur of vier gingen we naar Sam. Die was hééél jarig. We aten zelfgemaakte Mon-chou-taart, koffie, bier, borreltje… De verjaardag van Sam is ook altijd een bijna nieuwjaarsborrel, iedereen die je nog niet gezien hebt enzovoorts… Intussen heeft de jarige toch een prima feest met de nichtjes, zij voeren een play-back show op die zijn weerga niet kent. Om zes uur was er bonensoep en turks brood. Lekker, met veel worst. Paul is uit de wacht en moet nog een beetje overschakelen, we gaan vroeg naar huis. Thuisgekomen geen honger, maar nog zin in iets. We hebben nog de lekkere dim sum van de Chinese groothandel, snel klaar. Beetje zwarte bonensaus, sojasaus, kruiden, wat groente onderin de stoommandjes… Het aardige van dit soort eten is dat er verschillende smaken zijn, je kunt er zo een paar uit de diepvries halen, tussendoor wat bijpraten… En ontdekking; de pelmeni (Siberisch) van gisteren had ik ingevroren op een plat bord. Ik wilde ze vandaag in een diepvries zakje doen en dacht: een in de stoommand… Het gaat prima, was lekker, zelfde tijd als de dim sum laten stomen, diepgevroren 12 minuten. Ook Max heeft gegeten, nu nog een rondje om de kerk en dan naar bed.
© ellen