Het was een heel gezellig feest. Inmiddels is alles opgeruimd, afgewassen, lege flessen in de glasbak en de chips uit het bed geveegd. Voor de statistieken en altijd makkelijk bij een volgend feestje; 7 flessen rode wijn, 6 flessen witte wijn, 1 ½ fles rode port, 1 fles jenever, 2 flessen cola, 2 liter appelsap, 1 liter sinaasappelsap, 2 liter spa, 4 grote kratten bier. En een hapje hoort er natuurlijk ook bij; van 2 komkommers, 1 kilo tomaten, 1 ui, 2 bolletjes mozzarella, een flinke bos basilicum, olijfolie, peper en zout een grote salade gemaakt. 2 kilo rijst, 1 rode en 1 groene paprika, 2 uien, spekjes, knoflook, peper, zout, olie voor 2 grote schalen rijstsalade. Een lamsbout van ruim 4 kilo . 80 hapjes gemaakt van bladerdeeg met een plakje worst erin. 3 dozen soesjes, chips voor de kinderen, 1 pond groene en 1 pond zwarte olijven, 24 gevulde eieren, 250 gram kruidenboter, een schaaltje knoflook/ kruidenmayonaise en de twee broden. Er waren 33 mensen waarvan vier kinderen en dan nog eens drie honden. In de lamsbout op een aantal plaatsen een gaatje maken en daarin een teentje knoflook met een paar blaadjes rozemarijn stoppen. Even aanbraden in een grote pan, afblussen met witte wijn Dan in een voorverwarmde oven op 200 graden verder laten garen. Reken op ongeveer 1 uur per kilo. Regelmatig bedruipen met het eigen vocht en wat witte wijn. Gelukkig was Hijn bereid om het vlees te snijden, dat vind ik altijd het moeilijkste van zo’n bout. De hondjes hebben genoten van de kleine stukjes die er altijd afvallen en, na een flinke klap met de bijl, ieder een stuk van het bot.