Karbonaden met zwarte bonensaus…

Een heerlijke luie dag vandaag, beetje wandelen, beetje lezen, misschien zelfs een beetje televisie kijken. We kregen toch nog trek na de lunch van vanmiddag. Ik had gedacht gestoofde karbonaden te maken met veel tomaat, Italiaans, maar we kregen plotseling zin in Chinees. Een tussenoplossing was de saus die we kochten in de Chinese winkel. De karbonaden gebakken in een platte pan. Een grote ui in ringen erbij. En dan 2 eetlepels van de Chinese zwarte bonensaus. Even door laten garen, klein beetje bouillon toevoegen. Opdienen met fijngesneden lenteuitjes. De saus bleek superheet!!! Op het potje stond bijna geen informatie in het Nederlands. De inhoud is zwarte bonen, sesamolie, pittige rode pepers (heel veel dus), suiker en zout. Het smaakte, ondanks dat het erg heet was, wel heel lekker. We aten er broccoli en wilde rijst bij. Toe nog wat van de druiven op whisky van Ryan en Jeanne. En espresso. Bij dit soort heftig heet konden we geen wijn bedenken, we hebben er water bij gedronken.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *