Het duurde vandaag lang voor het Ministerie aan eten toekwam, er werd nog uren druk gepraat en gedebatteerd, en dan te denken dat de Jongste Bediende er niet eens was. Die doet een verwen-weekend in een of andere sauna! Ik had al zo’n idee dat het laat zou worden voor we vanavond aan eten toe zouden komen, dus maar een snel voorafje; Gerookte zalm met een beetje rucola. AH heeft tegenwoordig allerlei soorten zalm. Meestal vind ik de gerookte zalm niet zo lekker, te zout en een vervelende, vieze nasmaak. Vandaag was er keuze uit zalm op eikenhout, of appel- beukenhout gerookt. Dat leek me wel spannend. De laatste gekozen. De zalm was lekker, zonder dat vreemde nasmaakje. Maar ook een beetje “droog” en toch nog te zout!. Jammer. Geserveerd op (getver) een bedje van rucola! Er lag dus een beetje rucola onder de zalm. Met een schijfje citroen. Ik heb wel eens speciaal gerookte zalm gegeten (natuurlijk in Luxemburg). Wilde zalm uit Ierland, gerookt op eikenhout, die was echt zó lekker!!! Geen zweem van conserveringsmiddellen of andere geurtjes / smaakjes, waarom kan dat hier toch niet? Nu eerst even wandelen met hond Max, sleutel niet vergeten, en dan beschtijf ik de rest van de maaltijd.
© ellen