Lamscarbonaadjes met courgette en tomaat…

Even een frisse neus gehaald en nu het vervolg. Na de zalm, lamscarbonaadjes met rode wijnsaus, erbij een ovenschoteltje van cougettes en tomaat en voor mij nog wat aardappeltjes uit de oven. (Recept rode wijnsaus zie log hazenrug) De courgettes in blokjes snijden en even smoren (in de koekenpan) in een beetje olijfolie met een teentje knoflook. Dan overbrengen in een ovenschotel en een grote tomaat in blokjes gesneden erbij doen. Samen met het aardappelschoteltje (aardappelen, overgebleven van eerder, in stukjes gesneden, besprenkeld met een beetje olie en een paar takjes rozemarijn ertussen gestoken) 10 minuten in een voorverwarmde oven. Intussen de carbonaadjes snel bakken op een hoog vuur. De rode wijnsaus gewoon onder het gedebatteer gemaakt. (Wij hebben een woon/zit/praat/keuken dus dat kan allemaal tussendoor.) Het vlees serveren met gehakte peterselie en een beetje citroenrasp. Een glas rode wijn erbij. Stukje kaas toe. En espresso met een bonbon.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *