Witlof uit de oven en schouderkarbonaden…

witlof: gegratineerd met ham en kaas...
Gisteren helemaal vergeten om te vertellen wat we gegeten hebben. We waren zo bezig met die gemberpotten dat ik er niet meer aan gedacht heb. Ik wil het toch volhouden om elke dag het menu op te schrijven. Ook in 1999 viel dat niet mee. Ik kan me nog herinneren dat we, zeker in vakantieperioden, soms lang moesten nadenken met agenda’s erbij om te achterhalen hoe, wat en waneer. Onze dochter Hendrikje woonde toen nog thuis en zij schreef ook trouw op wat ze gegeten had als wij in Luxemburg waren of elders. Dan waren er van één dag dus twee menu’s. Maar gisteren was het simpel; We aten gestoofde schoudercarbonaden met tomaat, ui, knoflook, Italiaanse kruiden, (oregano, basilicum, peterselie) beetje bouillon, beetje tomatenpuree. 40 minuten laten sudderen en een scheut room erbij. Nog even de room wat in laten koken. Witlof kort koken, omwikkelen met een plakje ontbijtspek en een schaafje kaas. Even in de oven. Erbij aardappelen voor mij. Kaas toe en espresso met chocolade.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *