Hazepeper met pappardelle…

22 dec. 2010

papperdelle met hazenpeper

Ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstdagen, maar ik wil toch even tijd nemen om de hazenpeper te beschrijven die we dit weekend aten. Misschien wel een idee voor de kerst? Je kunt dit gerecht al een dag van te voren maken. Het wordt er alleen maar lekkerder op.

  • Voor vier personen: 2 flinke hazenbouten. Maak een koude marinade van1 fles rode wijn, 2 grof gesneden sjalotten, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel in blokjes gesneden,1 stengel bleekselderij ook in blokjes,laurierblad, 4 kruidnagelen, 6 jeneverbessen, 6 pimentkorrels, wat peperkorrels een flinke pluk tijm. Leg de hazenbouten 24 uur in deze marinade. Dep ze dan goed droog en braad ze in wat boter snel om en om bruin. Haal de hazenbouten uit de pan. Zeef de marinade en bak de groenten van de marinade in het braadvet. Voeg het vlees weer toe en giet er ondeveer de helft van het marinadevocht bij. Laat het vlees nu heel zachtjes gaar stoven. De gaartijd is moeilijk te zeggen, dat hangt af van de leeftijd van de haas. Het moet in ieder geval zo gaar zijn dat het van de botjes valt.

Neem het vlees uit de pan en verwijder alle botjes. Snijd het vlees zo nodig in kleine stukjes. Doe de stukjes vlees terug in de pan. Voeg er 200 gram verse zilveruitjes bij en een lepel tomatenpuree. Bind de peper met een beetje beurre manië en laat alles nog even sudderen tot de uitjes gaar zijn. Voeg eventueel wat bouillon toe als de ragout te droog dreigt te worden.

papperdelle met hazenpeper

Je kunt de hazenpeper serveren met, heel klassiek, aardappelpuree en spruitjes. Ik gaf de hazenpeper een ‘Italiaans’ tintje en serveerde er pappardelle bij. Serveer dan de groente vóór de hazenpeper als een aparte gang van het diner. Als je de pappardelle zelf wilt maken lees dan het recept voor verse pasta. Snijd de pappardelle met de hand iets breder dan tagliatelle. Voor wie zelf pasta maken teveel werk is met deze drukke dagen; wij waren best tevreden over de pappardelle exelent, van AH.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *