Stoofpotje van varkensvlees…

 

Vanavond een stoofpotje gemaakt van varkensvlees.

500 gram hamlappen van de Sumiran varkens. Olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook fijngesneden, 2 grote tomaten, 2 stengels bleekselderij, een scheutje witte wijn, peper, zout, rozemarijn, basilicum en fijngehakte peterselie.

De hamlappen in reepjes snijden en aanbakken in de olie. Ui en knoflook erbij en even aanbakken. Dan de in stukjes gesneden tomaten en de stengels bleekselderij. Even omscheppen, een scheutje wijn toevoegen en de kruiden. Nu alles op een laag vuurtje een krap uur laten stoven.

Wij aten er witlof uit de oven bij en voor mij gekookte aardappelen. Glaasje Portugese wijn smaakt bijna overal bij. Espresso toe. (Mét caffeïne)

© ellen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *