Décaf slecht voor het hart…

Gevonden op het VPRO-Noorderlog. De American Heart Association heeft onderzoek laten doen naar de effecten van koffie in relatie tot cholesterol. Eén groep proefpersonen dronk een aantal maanden gewone koffie, een andere décaf en een derde groep dronk water. Het koffiemerk en de methode van zetten was voor iedereen gelijk. Na drie maanden bleken de décafdrinkers aanmerkelijk meer vetzuren in hun bloed te hebben die geassociëerd worden met het “schadelijk” cholesterol. Bij de koffie- en waterdrinkers veranderde er niets. Ook werd gekeken naar het “goede” cholesterol. Een gewone kop koffie leverde bij niemand enig effect op, water ook niet. Bij de décafdrinkers met fors overgewicht echter nam het “goede” cholesterol met 50% toe, terwijl dat bij proefpersonen van normaal gewicht met 30% afnam. Hun conclusie: de meeste mensen moesten décaf maar laten staan. Mijn conclusie (als corpulent onderdaan van het Ministerie): ik moest de décaf ook maar laten staan. De effecten “goed-slecht” heffen elkaar op. En ik ben nu eenmaal verzot op de: “kick” van gewone koffie…

© paul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *