Reeragoût…

Voor 6 personen: 1 1/2 tot 2 kilo reebout, boter, 1 grote ui of 2 kleine, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, 1 stengel bleekselderij, een eetlepel tomatenpuree, wildbouillon, een scheutje cognac, rode wijn, 1 laurierblad, thijm, kruidnagel, peper en zout.

Het vlees in dobbelstenen snijden en aanbraden in de boter. Voeg de ui en knoflook toe even meebakken en dan de in plakjes gesneden wortel en selderij erbij voegen. Als de blokjes vlees bruin zijn de cognac erover gieten en afblussen met de rode wijn. Een lepel tomatenpuree toevoegen. De kruiden erbij doen en het vlees op een klein vuurtje ongeveer 2 uur laten stoven. Er moet steeds voldoende vocht in de pan zijn, voeg dus wildbouillon toe als het te droog dreigt te worden. De foto’s zijn niet zo fantastisch, maar het valt ook niet mee met zo’n gezelschap.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *