Varkenstong…

De tong die ik zondag kocht op het slachtfeest hebben we vandaag gegeten. De tong op een zacht vuurtje gaar gekookt in ruim water met kruiden; laurier, selderij, prei, een ui, thijm, rozemarijn, zout en peper (afhankelijk van de grootte en dikte ongeveer 2 uur). Als de tong gaar is uit de bouillon nemen, het keelstuk verwijderen ( voor Max!) en de tong pellen. In de koelkast bewaren. Je kunt de tong koud of warm eten. Wij kozen voor het laatste; Tong in tomaat-crème saus. Klontje boter, koffielepel bloem, teentje fijngesnipperde knoflook, tomatenpuree (doppio ofwel goed sterk), 2 dl room peper, zout, tabasco, peterselie, 2 tomaatjes in partjes. Smelt de boter in een sauspan en fruit de knoflook licht aan. Roer de bloem erbij en dan de room. Voeg dan de tomatenpuree toe en de kruiden. Schik in een mooie schaal de partjes tomaat en de in plakjes gesneden tong. Giet de saus erover en zet de schaal ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven. We aten er broccoli bij en voor mij aardappelpuree met kaassaus (over van zondag, ook uit de oven)

© ellen

One thought on “Varkenstong…

  1. Hi, ik heb afgelopen zomer heerlijke varkenstongetjes in (zure) mosterdsaua gegeten in Koksijde (be). Heb jij enig idee waar ik varkenstong kan kopen? Ik woon in Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *