Feest op het werk…

Ik schreef al eerder over feestjes op het werk. Ik werk op twee locaties, de kleinste is in Veghel. Maar als er in Veghel iets te vieren is, gebeurt dat ook goed, en met z’n allen. Iedereen levert een bijdrage, de één kookt, de ander dekt de tafels, de volgende doet boodschappen, steekt de kaarsen aan of componeert een lied. Vandaag een feestje ter ere van onze locatie leider Hans. Hij gaat met pensioen. Natuurlijk wordt er ook officieel nog wel iets gedaan, maar dit feestje was voor Hans, zijn vrouw, zijn kinderen en kleinkinderen, én het voltallig personeel van de Pabo in Veghel. Het muzieklokaal is de gezellige ruimte in de school, en er staat een vleugel. De feestruimte dus.

Het feest begon met een gezamenlijke lunch. Tafels mooi gedekt, een bloem een kaarsje. De conciërge had een lekker lunchbuffet klaargemaakt; salades, brood, kruidenboter, kipfilets, saté, hamburgers en natuurlijk de beroemde satésaus. Na de lunch hebben we onder de muzikale leiding en begeleiding van Peter een lied voor Hans gezongen. Volgden nog wat toespraken en cadeautjes over en weer. Daarna in rap tempo naar Den Bosch voor een rondwandeling door de stad en een rondvaart over de Bossche wateren. Jammer dat we niet op de Binnen-Dieze konden varen. Na de rondvaart met z’n allen naar een echt Bosch café in de binnenstad om nog gezellig wat te “buurten”, zoals we hier zeggen. Daarna hebben we Hans en zijn familie uitgezwaaid. Twee Bossche collega’s ronden deze dag af, bij Liesbeth nog wat naborrelen en daarna bij Gerda een maaltijd. Ik moest helaas al eerder naar huis. Maar ik ben ervan overtuigd dat het heel gezellig zal zijn. Ik was toch nog laat thuis en had geen zin meer in koken, we hebben een gebakken eitje gegeten. Ook lekker, met ham, tomaat, augurkjes, mayonaise, stukje zult enz enz. Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *