Het weer is opeens omgeslagen en dan krijgen we meteen zin in echt winter / herfst eten. Vandaag haas met broccoli en pasta. De stoofpeertjes erbij als frisse toets. Ik had één grote bil en twee kleintje in één verpakking gekocht.
De stukken haas rondom bruin braden. Een ui in grove snippers en twee teentjes knoflook erbij even meebakken. Een paar dunne lapjes ontbijtspek op de haasdelen leggen. Een scheut cognac, of andere drank met mooie smaak (armagnac, marc, korenwijn) even flamberen en afblussen met een stevige rode wijn. Kruiden met peper, een laurierblad, een takje thijm en drie kruidnagelen De haas zo ongeveer 1 1/2 uur laten stoven. De stooftijd is heel verschillend, hoe groot, hoe oud enz enz. Het vlees begint gaar te worden als het loslaat van de botjes. Voeg zonodig af en toe wat (wild)bouillon toe.
Wij aten er vandaag pasta bij, maar aardappelpuree en spruitjes is natuurlijk ook heel mooi. Ik meen echter, dat je pas spruitjes moet eten, als “de vorst erover gegaan is?”
© ellen