PIET’S APPELTAART…

 Hier beginnen? Ja dus! Vandaag heeft Piet een appeltaart mee naar het werk gebracht. Deze taart is gebakken van goudreinetten uit onze boogaard. Hieronder volgt het recept;
Appeltaart.

Deeg:
300 gram bloem
175 gram witte basterdsuiker
200 gram boter
2 zakjes vanillesuiker
½ zakje bakpoeder
1 ei

Vulling:
1 kilo appels (goudrenetten)
rozijnen
kristalsuiker
kaneel
paneermeel

springvorm, beslagkom, deegroller.

werkwijze:
Oven voor verwarmen op 200 graden, het rooster een plaats onder het midden plaatsen. Bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en bakpoeder mengen boter in blokjes en de helft van een losgeklopt ei toevoegen, goed door elkaar kneden tot het een bal wordt.
Verpakken in huishoudfolie en 1 à 2 uur laten rusten in de ijskast.
Springvorm invetten en bestuiven met een beetje bloem.
Aanrecht goed bestuiven met bloem, een kwart van het deeg achter houden voor de boven kant, de rest in twee stukken verdelen. Een deel uitrollen en op de bodem leggen, het tweede deel in drie stukken verdelen en met de hand rollen voor de zijkant.
De appels schillen en de klokhuizen verwijderen, in plakken snijden. Op de bodem een beetje paneermeel strooien voor de vochtopname van de appels. De helft van de in plakken gesneden appels verdelen over de taartbodem, bestrooien met een eetlepel suiker, kaneel en rozijnen, dit een keer herhalen. Het achtergebleven deeg uitrollen tot een dunne lap en over de vulling leggen de zijkanten met een mes voorzichtig aandrukken en insmeren met het restant van het ei.
De taart in 50 minuten bakken op 200 graden, na het bakken de taart laten afkoelen op een rooster.

Smakelijk eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *