ZELFGEMAAKTE PASTA…

Er is natuurlijk hele goede fabriekspasta te krijgen, en tegenwoordig ook “bijna vers pasta” (bv bij AH), maar er kan niets op tegen zelfgemaakte pasta. Het is dan wel heel handig als je een pastamachine hebt, een eenvoudige zoals deze volstaat al.
Je kunt het deeg ook met de hand uitrollen, maar dat vereist wat vaardigheid. Voor ongeveer 4 personen heb je nodig: 300 gram bloem (liefst van harde tarwe, verkrijgbaar in Italiaanse winkels, of meenemen van vakantie in Italie. (ze vragen hier nogal eens prijzen die belachelijk zijn) 3 eieren beetje zout. Een stenen aanrecht werkt het beste. Leg het meel op een hoopje op de aanrecht, maak een kuiltje vermeng het zout en breek dan de eieren in het kuiltje. Werk nu het meel langzaam naar binnen en meng de eieren door het meel, totdat je een mooie egale massa hebt. Strooi flink wat bloem op het werkvlak en rol deeg uit, en vouw het op. herhaal dit een paar keer. Leg het deeg op een schaal, bedekt met folie en laat het zo minstens een half uur rusten.
Draai het deeg door de pastamachine in de breedste stand, zet vervolgens de machine op één stand minder en draai het deeg erdoor, herhaal dit totdat je een mooie dunne lap deeg hebt. Dit deeg kan dan verwerkt worden tot allerlei lekkere pastagerechten. Bijvoorbeeld de gevulde pastarol uit de oven. Maar je kunt hiermee ook lasagna maken, of tagliatelle of ravioli enz enz.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *