Zelfgemaakte pesto uit Genua……

pesto
Maya vroeg mij om eens wat pasta recepten op te schrijven. Wij eten op dit moment niet zoveel pasta omdat Paul geen koolhydraten eet. Maar op verzoek zal ik er een aantal opschrijven. Pastagerechten vallen of staan met goede saus, en wat ook belangrijk is, is de juiste saus bij de juiste soort pasta te kiezen. Een van de meest klassieke pastasauzen uit Noord Italie is pesto. Tegenwoordig is pesto wel heel populair geworden, en erger nog, het wordt te pas en te onpas overal in verwerkt. Gewoon eten met simpele spaghetti Er zijn een paar gouden regels voor pesto: Nooit pesto uit een potje kopen!!!!! Gebruik verse basilicum van de beste kwaliteit. Rasp de kaas zelf, vlak voor gebruik. Zoek niet naar vervangers voor boter, maar gebruik de beste boter die je kunt krijgen.

voor 6 personen: 100 gram verse basilicumblaadjes, 8 eetlepels goede extra vergine olijfolie, 3 eetlepels verse pijnboompitten, 2 tenen fijngehakte knoflook (fijnhakken vóór ze in de keukenmachine gaan!), zout.

Doe de basilicum, de olijfolie, de pijnboompitten, de gehakte knoflook en een snuif zout in de mengkom van de keukenmachine en hak alles tot een romige massa. Meng er nu 50 gram vers geraspte parmezaanse kaas door en 2 eetlepels vers geraspte romano. Voeg nu 50 gram zachte boter toe en meng alles goed door de saus. Kook intussen de pasta al dente en giet 2 eetlepels van het kookvocht bij de pesto. De pasta afgieten in een mooie schaal doen, en de pesto erover scheppen. Als je dit eet, lust je het nooit meer uit zo’n potje. Deze pesto is goed in te vriezen, maak de pesto, maar voeg nog geen kaas en boter toe, dat doe je dan pas ná het ontdooien.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *