Gisteren kwam het er niet meer van om het recept voor deze heerlijke aubergines op te schrijven, dus vandaag maar.
2 flinke aubergines in dunne plakken, tomatensaus zoals gemaakt in log dd 4 september, 1 bolletje buffelmozzarella, 75 gram vers geraspte parmezaanse kaas, olie, bloem, peper, zout, basilicum.
De aubergines snijden, in een vergiet leggen en met flink wat zout bestrooien. Laat ze zo 30 minuten liggen. Dan afspoelen en droogdeppen. Even door de bloem halen (zorg dat er niet teveel bloem aan kleeft.) Bak nu de aubergines naast elkaar in een platte pan tot ze goudbruin zijn. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus, daarop plakken aubergine, de mozzarella in dunne schijfjes gesneden, en wat parmezaanse kaas. Herhaal deze werkwijze tot de plakken op zijn. Eindig met aubergines en strooi er nog ruim kaas over. De ovenschotel 30 minuten in de oven zetten en voor het opdienen even laten rusten.Dit is een vrij machtig gerecht, wij aten er lamsgehaktballetjes bij en ik een stuk stokbrood. Foto van de aubergines was niet mooi, de gehaktballetjes wel. Wij aten vanmiddag het restant van de gehaktballetjes bij de lunch.
© ellen