HERFSTVAKANTIE OP HET MINISTERIE…

Het hele ministerie heeft herfstvakantie, er moet dus van alles gebeuren; 

achterstallige correspondentie wegwerken, wassen, strijken, kasten uitmesten, lege flessen naar de glasbak brengen, het bureau van het ministerie opruimen, enz enz.
Er kwam geen eind aan; want toen moest er een stekkertje aan de lamp, en dat moest nog weggewerkt in de kast, en daar moest een gat voor geboord worden, en toen was de boormachineaccu leeg, dan maar met een beitel, dat geeft ook weer rommel, de stofzuiger erbij, stekker kan nu door het gat! He, he, even pauze en garnaalloempia’s gemaakt (zie vorig log).
Het bitje om de trafo vast te schroeven paste niet, dus weer zoeken naar het goede bitje of de goede schroef, Paul zoekt intussen een mooie kist voor de cullinaire prentbriefkaarten, en kiept een lade met lang vergeten foto’s om, die zouden we ook nog kunnen scannen, maar de printer/scanner doet het niet, ook gerepareerd, even uitlijnen, moeten toch nieuwe inktpatronen in, dan maar naar de winkel, lusten ook wel een glaasje wijn straks, hond blaft, er komt iemand; belangrijk, Neel met Julia, drinken een kopje thee. Pauze.

Boekenkasten opruimen, dat ook nog, eindelijk wat boeken wegdoen? De afdeling kookboeken puilt uit. Sommigen al jaren niet meer gebruikt, achterhaald of te triviaal bevonden. Die moeten nu maar eens weg!!! Daar moet natuurlijk zwaar over gediscusieerd worden op dit ministerie. Even tijd voor een glaasje. Hendrikje komt, en Vincent. Hendrikje neemt een paar boeken mee naar huis. Tussendoor de aubergines in het zout gezet, zie volgende keer…..
Al met al een hectische vakantiedag, soms kun je beter gewoon gaan werken.
Resultaat uiteindelijk een opgeruimd ‘schoon’ bureel, goed voor vele verse logs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *