Tomatensoep…

Nou de bouillon is dus tomatensoep geworden. Het is een mooie bouillon geworden, ik heb de bouillon gezeefd, en het vlees van de botten gehaald. Verwijder vet (hond zit dan al klaar) en snijdt het vlees in kleine stukjes.

Ik had nog veel verse pommodoro tomaten en een beetje lamsgehakt.
Dan wordt het tomatensoep!
De tomaten van velletjes ontdaan (schil insnijden en 1 minuut in heet water leggen, en pellen) en in kleine blokjes gehakt. Een flinke hoeveelheid tomatenpuree toevoegen.

(Ik koop tomatenpuree in Luxemburg of Duitsland, ze hebben daar tubes i.p.v blikjes. Voordeel is dat je gewoon uit de tube knijpt wat je nodig hebt en niet een half blikje moet weggooien. De beste vind ik Mutti trippio, dus driemaal geconcentreerd)
Lamsgehakt gekruid met peper zout en wat fijngehakte peterselie en basilicum.
Prima soepje.

De soep was bijna klaar, toen kwamen er wat mensen ‘buurten’, was heel gezellig! Bram, Maya, Vincent, Marleen, Hendrikje, Andy. Een glaasje wijn, borreltje, stukje worst, bordje soep, enz. Ik ga maar niet in op de gespreksonderwerpen, (dat moet dan weer bij roddel en achterklap) kortom iedereen had er zin in. Het was gezellig en we hebben toch nog lekker gegeten, éérst soep en zie verder volgend log.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *