Vandaag was een ‘rustige’ zaterdag. Vanmorgen even naar de markt geweest. Groenten, fruit en bloemen gekocht. Neel wilde ook mee naar de markt maar moest allerlei andere dingen doen, dus met boodschappenlijstje van Neel op pad.
Dat is moeilijk, voor andere mensen boodschappen doen; hoeveel en wat enz. Maar ik geloof dat het wel gelukt was voor deze keer.
Wij hebben vanavond mosselen gegeten, en ze waren bijzonder lekker dit keer. Er zit toch veel verschil in leverancier. Ik prefereer tot nu toe Prins en Dingemans.
Mijn recept voor mosselen;
klontje boter
De groenten alles fijngesneden;
kleine knolselderij
1 prei (niet te dik, beetje groen beetje wit)
1 ui 1 teen knoflook.
peper
glas witte wijn.
De boter in de mosselpan laten smelten en daarin de groenten heel zachtjes laten smoren, ongeveer 5 minuten. (niet bruin laten worden)
De schoongemaakte, uitgezochte mosselen erbij doen, flink zwarte peper erover malen, en een glas witte wijn erbij gieten.
Deksel erop en na ongeveer 5 minuten een keer omscheppen. Dan nog even doorkoken, in totaal ongeveer 8 minuten.
Wij eten de mosselen heel Vlaams met frieten en knoflookmayonaise (zie log – 4 september)
Wijnadvies Muskadet.