Afhaalchinees eten vind ik meestal niet zo lekker maar deze vorm van eten blijkt nu ook enige risico’s te hebben!
Eindhovens dagblad dd 8/9/05
Gijzelnemer werd weggelachen
Door AD DE KONING
Donderdag 8 september 2005 – GEMERT – Het woord ‘bizar’ dekt de lading amper. Een dag na het gebeurde kan Chee Kean Yeoh nog maar amper bevatten dat er in het Chinees-Indisch restaurant van zijn ouders in Gemert een heuse gijzeling heeft plaatsgevonden. En dat híj, met hulp van zijn broer Chee Yen en een van de gasten, de gijzelnemer heeft weten te overmeesteren.
meer lezen Eindhovens Dagblad
Dus maar zelf “Chinees” gemaakt vanavond.
Het vlees [ zie gisteren] uit de marinade halen, goed uit laten lekken. De marinade bewaren.
2 eieren geklopt
2 eetlepels maizena
1 wortel in reepjes
Flinke bos Lente-ui
1 Spaanse peper fijngesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
Roer de eieren en de maizena door elkaar en schep de stukjes vlees door dit beslag.
Vul een wok tot een vierde met olie. Verhit de olie tot een stukje brood in 15 sec bruin wordt.
Bak de stukjes al roerend 5-6 minuten. haal ze uit de wok en laat ze uitlekken.
Bak de wortel 2 minuten en giet bijna alle olie uit de wok.
Bak nu de knoflook, de lente-uitjes en de pepers enkele seconden. Doe het vlees terug in de pan en roer alles goed door elkaar.
Dan 3 eetlepels van de marinade erbij, mengen tot het warm is.
Snel opdienen met witte rijst.
Voor groente was geen tijd. We eten wel extra fruit.
Gerard kwam vanavond perzikken brengen uit eigen tuin. Ze zijn heerlijk. Niet te vergelijken met de Spaanse of Franse die hier in de winkels te koop zijn. Die zijn altijd melig of niet rijp.
Ook Hendrikje en Ellen kwamen even kletsen. Ellen heeft Paul geknipt!
Geen foto van het knippen. Paul moet eerst nog even aan wennen an het nieuwe kapsel. Ik vind het heel mooi geworden. Dank je wel Ellen.