WARM WEER, GEROOSTERD VLEES EN KNOFLOOKMAYONAISE…

mayonaise met kappertjesHet viel niet mee deze week, weer helemaal in het gareel, gewoon elke dag werken, en dan ook nog zo’n prachtig weer! Mooi weer voor vakantie maar op mijn werk was het 34 graden! Dan heb ik s’avonds niet veel zin meer in wat dan ook. woensdag mosselen gegeten met veel knoflookmayonaise. (Recept onder aan deze blog) Donderdagdus maar een pizza gehaald; Pizza ellen. Staat niet op de kaart, maar wordt wel gemaakt; pizza met artisjokken, ham, veel kaas en veel knoflook. Vrijdag is mijn vrije dag en zijn we naar Nijmegen geweest naar het museum Het Valkhof. Een prachtige tentoonstelling. jammer dat het zo verschrikkelijk druk was. Op de terugweg belanden we in Duitsland en hebben in Kleef wat boodschappen gedaan. Echt Duits zwartbier en worstjes uit de Pfals. Ik wilde een entrecôte bakken maar het is nog steeds zo warm dat we buiten willen blijven. Vlees roosteren dan maar. Ik vind geroosterd vlees heel lekker maar Paul heeft een gruwelijke hekel aan barbequen. De hele buurt in de rook, stinkend naar olie, fricandellen, aanmaakblokjes of nog erger. Toen we thuis kwamen hing er al een enorme rookwolk boven de buurt, dus dat beetje van ons kon er ook nog wel bij. Snel 2 speklapjes van het blije varken en 2 Turkse gehaktballetjes laten ontdooien, met de entrecôte en een grote salade meer dan genoeg voor een avondje lekker eten. Recept om een barbeque zonder al te veel rookoverlast aan te steken; neem fijne houtskool, flink wat brandgel erover, en dan gewoon de tijd nemen tot er een mooie aslaag gevormd is. Drink intussen een goed glas wijn uit één van die flessen die je op vakantie gekocht hebt. (Koop echt goeie, dan smaken ze thuis ook nog) Sauzen uit een potje zijn eigenlijk nooit lekker maak zelf knoflookmayonaise; Er is één gouden regel voor het maken van mayonaise: alle ingredienten moeten op kamertemperatuur zijn! 3 ei dooiers mosterd zonnenbloemolie en, eventueel, een scheut olijfolie samen ongeveer 350 ml citroensap peper en zout. 2 tenen knoflook uit de knijper. De dooiers en de mosterd in een grote kom doen, de mixer in de hoogste stand, en dan druppel voor druppel de olie erbij doen tot het begint te binden. Als de massa eenmaal gebonden is kun je de olie er in grotere hoeveelheden tegelijk bij gieten. Zout peper en citroensap toevoegen en tot slot de knoflook. Een ander sausje voor geroosterd vlees; 1 theelepel Hoi Sin saus 2 eetlepels sojasaus 1 flinke mespunt wasibipasta goed door elkaar mengen. Dit is vooral bij rundvlees erg lekker. Je kunt er ook vlees in marineren, maar als je gaat roosteren verband de saus erg snel. Gewoon dus na het roosteren een schepje over het vlees.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *