Van alles…

Ik ben al een paar dagen niet meer toe gekomen aan Wat eten we vandaag, dus nu maar even een inhaalrace.

Zondag zijn we naar Evert en Neel geweest, een feestje omdat we weer allemaal terug zijn van vakantie. Met allerlei lekkere drankjes en hapjes uit verschillende vakantielanden werd het een hele gezellige middag/avond. Het leek wel een verrassingsparty!
Neel had een grote pan soep gemaakt met prei, spekjes, worst en boontjes, heel simpel en heel lekker na zo’n middag wijn proeven.

Gisteren was het jaarlijkse uitstapje van onze school. Ditmaal naar Hoogeloon. Een gezellige dag, lekker bijpraten met de collega’s. Er waren diverse programma’s. Ik heb gekozen voor s’morgens een GPS wandeling en na de lunch een wijnproeverij. (daarover later meer)
Dit soort uitspanningen voor veel mensen hebben dan altijd een buffet.
Ik vind dat verschrikkelijk, met je bordje in de rij staan, en dan alles door elkaar op één bord.
Over het eten valt niet veel te zeggen, snelle hap in prefab sauzen. Maar misschien ben ik te kieskeurig, mijn collega’s vonden het wel lekker.

Vandaag hebben we bij de karbonaadjes gestoofde andijvie gegeten en krielaardappeltjes.
Beetje olijfolie in een grote platte pan.In de olie een uitje en wat spekjes even laten smoren. Een teentje knoflook erbij doen. Een of twee tomaatjes even mee laten bakken, en dan de andijvie in fijne reepjes gesneden er snel doorroeren op een hoog vuur. Als de andijvie begint te slinken opdienen.
Hond ook blij met de botjes. Foto is wel een beetje nep, dit bot was van een heel ander beest, namelijk rund, het bot wat langs de entrecôte zit. Meegebracht door Vincent, uit de Ardennen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *