We hebben vanavond het varkenshaasje gegeten dat we gekocht hebben in Heusden bij de boerderij Sumiran.
Lang geleden dat we varken aten dat ook echt naar varken smaakt!!!
Zo’n haasje is ook mooi testvlees, het geeft minder smaak dan vlees met bot of vet. Een wat saaie smaak meestal, maar dit was prima. Het vlees was niet nat, en er droop geen vocht uit.
Het haasje liet zich prima aanbraden en het volume nam niet af.
Na het dichtschroeien aan alle zijden liet ik het haasje ongeveer 12 minuten doorbraden. Het haasje uit de pan genomen en even laten rusten.
De saus heb ik gemaakt van gedroogde morielles. ( Gekregen van Ans en Hijn)
De morielles geweekt in bouillon (water gaat ook).
Heel fijn gesnipperd uitje even fruiten in boter.
De gehalveerde morielles erbij, omroeren, het vocht toevoegen waar de morielles in geweekt zijn.
Room erbij en even in laten koken.
Op smaak maken met zout, peper en vers gehakte peterselie.
We aten er speciboontjes en brood bij.
De Tokayer Pinot Gris uit Andlau-Barr (Elzas) bleek een voortreffelijke begeleider.