BLIJE VARKENS…

Vanmorgen stond in het Eindhovens Dagblad een prachtige foto van varkens in een modderpoel. Het biologische bedrijf Sumiran  is gisteren door de Stichting Wakker Dier uitgeroepen tot het bedrijf met de mooiste modderpoel van Nederland. Reden voor de krant om er een artikel over te schrijven. Het bedrijf kwam al eerder in het nieuws toen het muziektrio Stenzel, Kivits en Huibers een concert gaf voor de varkens. Ook toen stond er een prachtige foto in de krant. Ik werd heel nieuwsgierig, varkens die zo’n fijn leven hebben moeten ook wel heel lekker zijn. Via de internetsite zag ik dat er ook een winkel bij het bedrijf is waar je vlees kunt kopen. We besloten dus maar meteen naar Heusden te gaan en de varkens een bezoekje te brengen. Nou inderdaad geen woord overdreven in de krant; deze varkens hebben lol. Ze huppelen door het gras. Mét krulstaarten en nog al hun tanden. Een prachtige modderpoel, een aparte kraamkamer met een zeug en zo’n 9 biggetjes. De varkens aten een appeltje zo uit de hand van de medewerkers, en ze luisteren naar hun naam. Een bezoekje waard. In de boerderijwinkel is varkensvlees, rundvlees en kip te koop De prijzen zijn niet overdreven hoog. Alles is vacumverpakt in porties, en diepgevroren. We kochten wat vlees en een boerenmetworstje. Weer thuis hebben we meteen het worstje geproeft en dat is echt heel lekker. Ik ben benieuwd hoe het vlees smaakt. Daarover morgen meer. Bij een van de komende Sientje van Loon excursies zullen we de boerderij beslist bezoeken.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *