We aten gisteren ook nog deze broccolisalade en een gegrilde entrcôte. De salade is ook heel goed als voorgerecht of als maaltijdsalade te eten. Je kunt er dan wat gerookte ham aan toevoegen.
1 pond broccoli, neem alleen de dunne steeltjes en de bloem.
Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Kook de broccoli hierin 3 minuten beetgaar, schep ze uit de pan een leg ze dan even in een bak ijswater. Zo blijft de groente mooi van kleur en knapperig. Schik de roosjes op een mooie schaal en maak dan de dressing;
4 eetlepels goede olijfolie
4 tenen fijngehakte knoflook
1 theelepeltje mosterd, citroensap, peper en zout.
De olie verwarmen en de knoflook er even zachtjes in smoren, de knoflook mag niet bruinen.
Dan de pan van het vuur halen en er de mosterd en een drupje citroensap doorroeren. Giet de dressing over de broccoli en strooi er wat zeezout,of beter nog, fleur de sel en wat versgemalen zwarte peper over.
Ik gebruikte natuurlijk de knoflook waar Paul gisteren al over schreef.
© ellen