Paul beloofde vandaag kip met morielles, helaas had ik nog maar 4 gedroogde morielles. Ik heb dus maar een mengsel gemaakt van morielles en trompette de la mort. Allebei de soorten paddestoelen zijn gedroogd te koop.
Trompette de la mort is een cantharelsoort, heel smakelijk.
Voor twee personen;
2 kippenpoten van échte biologische scharrelkippen, met watpeper,zout en bloem bestoven.
25 gram boter
een handvol gedroogde paddestoelen
een glas witte wijn
1 ui en 2 teentjes knoflook
wat room
1 lepel gehakte platte peterselie
Neem een handvol gedroogde paddestoelen en laat ze in lauw water een half uurtje weken. ( gooi het vocht niet weg)
Braad 2 kippenpoten lichtbruin in boter.
Voeg een fijngesneden ui en twee teentjes gehakte knoflook toe, laat die even zachtjes meebakken en blus dan af met een glas witte wijn. (ik gebruikte een 2003, Riesling , coteaux d’ Obernai.)
Voeg de geweekte paddestoelen en wat van het weekvocht toe en laat de kip zo in ongeveer 45 minuten gaarstoven. Ik gebruikte biologische kip van de Sumiranboerderij, deze kippen leven langer dan de gewone scharrel- of biokippen en moeten ook wat langer garen. Doe er dan de room bij en laat nog even inkoken. Vlak voor het opdienen nog wat peterselie door de saus roeren.
Wij aten er groene bandnoedelen bij.
Espresso toe met een stukje chocolade.
Wij aten deze week al zuurkool, maar dit gerecht is ook heel lekker met een flinke schep zuurkool erbij.
© ellen