Broccoli speciaal…

21 september 003
Een hele gewone maaltijd vandaag. Druk op het werk, een collega zat vast in de lift, commotie alom. Gelukkig liep alles goed af en dan is het fijn om rustig thuis het weekende te beginnen. Het is nog steeds prachtig weer, de temperatuur liep vandaag op tot 28 graden in Eindhoven dus wij konden nog een keer buiten eten. Speklapjes lekker knapperig gebakken met een aardappeltje en broccolisalade.

Ik schreef al eerder een recept voor lauwwarme broccolisalade dit is een mooie variant;
Voor 2 personen 500 gram broccoli
2 kleine hele rijpe tomaten
2 teentjes knoflook
3 ansjovisjes (gepekeld, op olie)
2 eetlepels goede olijfolie
Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water, schep ze voorzichtig uit de pan en laat de groente dan in ijskoud water afkoelen.
Verwarm intussen de olijfolie met de knoflook en laat zachtjes even smoren. Doe de tomaatjes erbij en laat ze even meesmoren. Voeg dan de ansjovisjes, in hele kleine stukjes gesneden, toe en roer tot de visjes gesmolten zijn. Laat de broccoli goed uitlekken en schik ze op een schaal. Giet de saus erover en dien op.
Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *