Vanochtend om kwart over zeven begon dan mijn vacantie.
Ik sliep een paar uur en werd wakker met een duf hoofd, maar reuzenhonger.
Ellen kocht in het weekend een maaltje cantharellen. Ze kwamen deze keer uit Polen. Ze begonnen al een beetje in te drogen, dus was het nu de hoogste tijd om ze te verwerken. En het is zo simpel…
Ik poetste een paar handenvol paddestoelen zorgvuldig, en niet onder de kraan. (Ook al doet de mening opgeld dat dat best mag, ik heb betere redenen om het niet te doen. Ik schrijf er binnenkort wel over.)
Een flintertje spek in de koekenpan. Beetje olijfolie erbij. Paddestoelen in de pan en mooi zacht laten bakken. Geen andere smaken erbij, het spek was eigenlijk al teveel.
In een kom klopte ik drie eieren luchtig, met wat peper en zout. Ik stortte het eierbeslag over de paddestoelen en wachtte even tot de struif vaste vorm aannam. Even keren met behulp van een deksel, en klaar was mijn omelet met cantharellen. Zo simpel, zo lekker.
© paul