Eindelijk dan; beukennootjessnoepjes!
Misschien een paar tips vooraf; volgens mij lukt dit alleen op een stenen werkblad, de massa wordt heel heet, kunsstof zal misschien smelten, een roestvrij stalen werkblad neemt de hitte over en dan gaat alles plakken.
Neem een pan met een dikke bodem.
Pas op voor verbranden, de massa wordt gloeiend heet!!!
Ik heb ze als volgt gemaakt;
1 flinke koffiekop beukennootjes, de schilletjes eraf pellen en even roosteren in een droge gietijzeren pan. (in de oven roosteren gaat ook maar je moet goed opletten dat ze niet verbranden.)
Doe 300 gram fijne suiker, twee eetlepels honing en wat citroensap in een pan. Zet de pan op een zacht vuur en roer de massa goed om. De suiker steeds roerend heel langzaam tot een siroop koken.
Zorg dat de siroop lichtbruin blijft. Als alles egaal gesmolten is kun je als het goed is een draad trekken;
Doop een schone lepel in de massa en kijk of er een haarfijne draad afloopt. Dan is de caramel klaar. Doe er nu in één keer de beukennootjes bij, roer nog eens goed om en stort de massa op het stenen werkvlak. Schep de massa nog snel een paar keer om om luchtbellen te voorkomen. Als het goed is stolt het snoep heel snel. Hak de plak in hapklare stukken met een keukenbijltje.
Er mogen eigenlijk wel wat meer beukennootjes in!