Louis Paul Boon en eten…

 

Ooit moest het er van komen, en zo ben ik dan in het voorjaar lid geworden van het Louis Paul Boon Genootschap. Doel van het genoodschap is bekendheid te (blijven) geven aan het werk van LPB, het bevorderen van onderzoek van LPB’s culturele nalatenschap en samenwerken en contact onderhouden met gelijkgezinden. En natuurlijk de Grote Meester tot in lengte van dagen bewonderen en eren…

Het Genootschap geeft vier keer per jaar een prachttijdschrift uit: Boelvaar Poef, en met de regelmaat van de klok een mededelingenblaadje: de Boonberichten. In dit blaadje, hetwelk gisteren weer op de deurmat viel (oktober 2006) las ik het volgende bericht:

WEEK VAN DE SMAAK TE AALST. Op 23/11/06, om 20.00 uur heeft in het Stedelijk Museum, Oude Vismarkt te Aalst (B) een literair evenement plaats. Oscar van den Boogaard en Jef Geeraerts laten zich inspireren door Louis Paul Boon en zijn verknochtheid aan de Vlaamse keuken en brengen het resultaat samen in één programma. Ook wordt een kleine tentoonstelling rond Boon en “eten op z’n Vlaams” in de “Boonmodule” van het Stedelijk Museum ingericht. Gratis inkom. Info 053 73 23 45 of museum@aalst.be .

Ter opfrissing van het geheugen: Aalst is de geboorteplaats van LPB en het merendeel van zijn werk speelt zich daar af. Van den Boogaard en Geeraerts zijn schrijvers.

De foto toont het omslag van een boekwerk, uitgegeven door de Federatie van Vlaamse Vrouwengroepen. Het bevat een aantal cursiefjes (Boontjes), die LPB schreef voor het dagblad “Vooruit” te Gent, in de jaren zestig. Het is een herdruk in zeer beperkte oplage van een uitgave uit 1972. (Ik ben het boekwerkje nog nooit tegen gekomen, ik houd me hartelijk aanbevolen…)

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *