Gevulde paprika’s…

14 november 2006 011

Wat is wijs? Ik kwam van mijn werk en wilde in de supermarkt nog even wat groenten kopen.
Meestal probeer ik zoveel mogelijk biologische producten te kopen. Omdat ze vaak smakelijker zijn en, dacht ik, het milieu minder belasten. Daar begin ik de laatste tijd aan te twijfelen. Ik las op Foodlog een artikel over Foodmiles. Het artikel gaat onder andere over de afstand die voedsel aflegt voor het op tafel staat! Vandaag had ik de keus tussen biologische paprika’s uit Israel en gewone paprika’s uit Nederland!
Tja, wat is dan wijs, wat is beter voor het milieu? Ik heb maar gekozen voor de gewone Hollandse, dat bespaart de groente in ieder geval een lange vliegreis.

Gevulde paprika voor vier personen.
2 rode paprika’s
beetje olijfolie
200 gram gehakt (wél biologisch, zonder vliegkosten, zelf gehaald, direct van de boerderij)
1 ui, 1 teentje knoflook fijngesneden
peper, zout, gedroogde oregano, vers gehakte platte peterselie en basilicum (de laatste uit de tuin)

Snijd de paprika’s middendoor en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Leg ze in een ovenschotel in de oven en laat ze 10 minuten op 200 graden voorgaren.
Bak intussen ui en knoflook in wat olie even aan en bak dan het gehakt in dezelfde pan. Voeg de kruiden toe. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel, strooi er eventueel wat vers geraspte kaas over, en zet de schaal nog 15 minuten in de oven.
Een kleine halve paprika als voorgerecht, of als hoofdgerecht met wat rijst serveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *