Rog met tomatensaus…

17 mrt. 2011

rog met tomatensaus

Ha, ik heb vandaag voor het eerst getwitterd! Ik ga proberen op dit web-log een twitterlink naar mijn tweets te maken en natuurlijk mogen jullie mij allemaal volgen. Leuk dat er ook meteen reacties kwamen van Edith en Gerrit-Jan, dank jullie. Ik weet niet of ik echt een ‘blijvertje’ ben in Twitterland. Ik vrees dat ik daar niet veel tijd voor heb. Ik dacht nog om even vanuit het openbaar vervoer de volgende tweet te sturen maar eenmaal in de lijnbus naar huis moest ik de eerste helft van het traject staan,dat twittert al niet echt handig. Mooie afgeluisterde mobiele-telefoon gesprekken vanuit het openbaar vervoer over Eten en Drinken moet je dus nog maar even tegoed houden beste lezer…

Thuisgekomen gingen wij gewoon over tot de orde van de dag; Rogvleugels met tomatensaus voor twee personen:

 • twee rogvleugels
 • visbouilllonblokken
 • 1 ui
 • wat tijm
 • voor de saus
 • 1 sjalot en twee teentjes knoflook, ragfijn gesneden
 • 1 chilipeper
 • snuifje saffraan
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 1/2 l blik tomatenpulp
 • 1 glas droge witte wijn
 • tijm, oregano, basilicum
 • wat visbouillon
 • peper en zout

Verwarm de olijfolie en smoor daarin ui, de chilipeper en knoflook. Voeg de tomatenpulp en de saffraan bij het ui/knoflookmengsel en smoor even mee. Doe er dan de witte wijn bij, de rest van de kruiden en de kappertjes. Laat de saus 30 minuten zachtjes stoven. Voeg op het laatst wat nog wat verse basilicum toe.
De Rogvleugels intussen ongeveer 10 minuten pocheren ( afhankelijk van de grootte) in een pan met ruim water waaraan je een uitje en wat kruiden toegevoegd hebt. ( peterselie, selderij, tijm)
Neem de vleugels voorzichtig uit de pan, laat ze even uitlekken en serveer ze op de tomatensaus..

En, voor alle mensen die vis maar “gedoe met graten” vinden: van de rog worden meestal alleen de vleugels te koop aangeboden. Een goede vishandel heeft rogvleugels zonder het vel te koop. Niet duur, gemiddelde vis-kiloprijs. Wat de rogvleugels heel aangenaam maakt voor beginnende viseters: rog heeft geen graten, maar een soort kraakbeen. Je schuift het visvlees met een mes van de botjes en wat je over houdt is een waaier van kraakbeen.

Serveer met een groene salade en wat brood of gebakken aardappeltjes.

Kopje espresso toe!

@ ellen.

Zo, nu nog even zoeken hoe ik dat Twittergedoe hier op dit web-log kan zetten…

ps, jullie kunnen mij al vinden en volgen op Twitter via mijn naam: ellen bouckaert…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *