Gegrilde aubergine met yoghurtsaus…

gegrilde aubergines...

Beetje uit de krant (NRC zaterdag), beetje van mezelf (recepten gaan gelukkig toch altijd een eigen leven leiden).

 • Gegrilde aubergines met yoghurtsaffraansaus voor twee personen
 • 1 flinke aubergine, in de lengte in dunne plakken gesneden
 • olijfolie
 • Voor de saus:
 • wat saffraandraadjes twee eetlepels warm water
 • 1 teentje knoflook
 • sap van 1/2 citroen
 • 1 bakje Griekse yoghurt
 • voor de garnering
 • 2 takjes munt
 • 4 takjes majoraan
 • 6 takjes koriander
 • 1/2 citroen in hele dunne schijfjes

Wrijf de saffraan in een vijzel met het warme water tot de draadjes opgelost zijn. Doe de yoghurt in een schaaltje en meng de knoflook uit de knijper erdoor. Voeg het citroensap toe en doe er wat zout en peper bij. Roer het saffraanwater erdoor, klop tot je een mooie saus hebt en laat die zeker een uurtje staan zodat de smaken kunnen mengen.

Verwarmde oven voor op 220 graden. Kwast de aubergineplakken in met olijfolie en rooster ze kort in een grilpan of tussen een elektrische gril.Een keer draaien en je krijgt een mooi gril-ruitje Leg de plakken aubergine daarna op een bakblik, bestrooi ze met peper en zout en bak ze nog tien minuten in de hete oven. Hak de kruiden fijn en leg de aubergineplakken op een schaal. Strooi de kruiden erover en schep de yoghurtsaus in het midden. Schik er dunne plakjes citroen over en dien op met wat brood. (De citroen was uit eigen tuin/keuken, heerlijk geurende citroenen plukken wij van ons citroenboompje.)

Wij aten er een paar lamskarbonaadjes bij, zie volgend recept.

Kopje espresso toe.

@ ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *