Vanavond schouderkarbonaadjes van de Sumiranvarkens met witlof uit de oven en cassismosterdsaus.
Witlofstruikjes even koken, afgieten en uit laten lekken. Dan met een plakje spek erom gewikkeld en een beetje Parmezaanse kaas erover, 10 minuten op 200 graden in de oven.
Het vlees aanbraden in boter, een fijngesneden uitje erbij, een blaadje laurier en wat bouillon, dan nog 20 minuten zachtjes doorstoven.
Dit vlees is zó lekker, niet te vergelijken met biologisch vlees uit de supermarkt of varkensvlees van de keurslager.
Dit is ook een ander ras varkens die bovendien een aangenaam leven hebben gehad, zonder stress en hormonen!
Botermals, zacht, en heel lekker in combinatie met de cassismosterdsaus.
We dronken er een glas witte Bourgogne bij, één van de “omfietswijnen” van de Hema. Aanbevolen door Nicolaas Klei in zijn Supermarktwijngids; Een 2004, Bourgogne, Chardonnay Vieilles Vignes van Charles Gruber. Prima prijs-kwaliteitverhouding, nu ook nog met 15 % korting!
Stukje kaas toe.
En espresso.