Kip met veertig teentjes knoflook…

27 december 2006 008
Gisteren, tweede kerstdag, aten we met Jan en Ans. Andere jaren zijn zij altijd weg met de kerstdagen. Ze gaan dan met de hele familie naar Tjechië om te skiën. Dit jaar was er nog geen sneeuw dus bleven ze noodgedwongen thuis. Als troost een dinertje bij ons.
Na al het koken voor het hele gezelschap op eerste kerstdag had ik geen zin om uren in de keuken te staan, iets simpels dus bedacht; kip met veertig teentjes knoflook. Het enige aan dit recept dat niet eenvoudig moet zijn is de kip zelf. Zorg ervoor dat je een echte goede biologische kip hebt en iedereen staat verstelt van de heerlijke geuren die uit de pan opstijgen. Vooraf aten we tonijncarpaccio op een bedje van lauwwarme zeekraal. De zeekraal smoorde ik met een fijngehakt uitje even zachtjes in wat boter.
Daarna aten we bisque van Hollandse garnalen. Ik had wat garnalen bewaard van eerste kerstdag en de bisque gemaakt meteen na het pellen van de garnalen.
Bij de kip aten we aardappelpuree, overgebleven van eerste kerstdag, en witlof uit de oven met ham en wat kaas erover.
Voor Ans was er nog een peertje en we aten een heerlijk kaasje toe. Een Epoisses, appelation d’origine Berthaut.
Koffie toe met een bonbon.
Een aangename avond, een lekkere maaltijd en helemaal niet veel werk of gestress in de keuken

One thought on “Kip met veertig teentjes knoflook…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *