Sauzen…

boek1
Vlak voor de kerstdagen kreeg ik een verlaat verjaardagscadeau; een potje zelfgemaakte tapenade met echte truffel en dit boek. De truffeltapenade was heerlijk, we hebben ervan gesmuld bij een stukje paté en bij een bordje pasta.
Het boek; “Sauzen” van Michel Roux is een topper. Het boek is verdeeld in tien hoofdstukken, met daarin basisbouillons, smakenboters en groentencoulis, verfijnde sauzen voor zeebanket, klassieke witte en bruine sauzen en emulsiesauzen als begeleiding van vlees en gevogelte. Ook worden geparfumeerde oliën en azijnen beschreven en vinaigrettes. Het boek besluit met zoete sauzen voor fruit en desserts. Elk hoofdstuk begint met een inleiding van Michel Roux waarna hij op duidelijke wijze de recepten stap voor stap beschrijft.
De geheimen van een goede bouillon, het combineren van sauzen en gerechten, gereedschap voor het maken van sauzen, klassiek en nieuw, zoet en hartig. Dit is echt zo’n boek waar je steeds op terug kunt vallen, even snel iets opzoeken of zo maar weer eens doorbladeren om inspiratie op te doen. Het boek is geïllustreerd met prachtige foto’s van Martin Brigdale.

Sauzen van Michel Roux
2004 De Lantaarn bv
ISBN 9054267852

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *