Zaterdag zat het eraan te komen, zondag leek het weer weg. Maar op maandag sloeg het dan in alle hevigheid toe. Ellen werd geveld door een wintergriep. Met alles erop en eraan. De trouwe lezer zal het dan ook de komende dagen met mij moeten doen
Voor een uitgebreide maaltijd was geen plaats, dus heb ik dan maar wat bij elkaar gescharreld. Op de terugweg vanuit Luxemburg willen we nog wel eens stoppen in Houfalize. Daar woont ook slager Gronga. Die maakt nog steeds zijn worsten en paté’s zelf en ook de hammen worden thuis gerookt. We mogen daar graag een kleine voorraad van een en ander inslaan. Tot mijn verbazing en vreugde lagen er nog Kerstpensen in de vitrine. Witte en zwarte, extra verfijnd met prei en kool. We kochten er een paar en vanavond heb ik ze klaar gemaakt. Ik heb ze in plakjes gesneden en daarna in de pan gebakken. Ik liet een appeltje meestoven. Bord sla erbij en een kaasje toe.
Over die pensen zal ik morgen wat meer schrijven.
© paul