Spinazie en schouderkarbonade…

11 januari 2007 013
Het is nog niet alles hier, Paul begint nu ook serieus grieperig te worden. De Vrouw van de Jongste Bediende is weer opgeknapt, de Jongste Bediende roggelt nog verschrikkelijk, maar met mij gaat het alweer beter, snotter, snotter. Wat een geklaag aan het begin van dit mooie nieuwe jaar.
We hebben er vanavond uitgebreid over gediscussieerd; wordt je nu ziek van tocht, zonder jas buiten lopen, snotterende kinderen, kuchende klanten, verminderde weerstand of zoenen met nieuwjaar??? Waarschijnlijk van alles wat…
Een goede remedie voor mij is in ieder geval maar flink groenten en fruit eten en voor de rest je heel kalm houden.
Verse groente. Ik denk altijd dat de vitaminen in het groen verscholen zitten, zo groen mogelijk dus. Vandaag; spinazie, niet gekookt maar even gesmoord in de olijfolie.
Doe wat olijfolie in een platte pan of wok.
Een fijngehakt teentje knoflook, drie gedroogde pepertjes (bijzonder goed om kwade geesten, verkoudheid en griep te verdrijven) en een paar stukjes spek of bacon of andere smaakmakers van een mooi biologisch varken, in de olie zachtjes smoren. De spinazie erbij voegen en om en om roeren. In een paar minuten is de spinazie zacht, gaar en klaar om te eten.
Strooi er voor mooi én smaak nog wat krulletjes Parmezaanse kaas over.

Wij aten er vanavond schouderkarbonades bij. De karbonades even aanbakken en dan met kleine tomaatjes uit blik (pommedorini) met wat van het sap, witte wijn, gedroogde oregano en wat zwarte olijven 20 minuten zachtjes stoven.
Ik at er nog wat pasta bij.
We brachten een bijzonder kaasje mee uit Luxemburg; Dat was ons dessert vanavond.
Paul schrijft nog over het kaasje.
Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *