250 gram biologische groene linzen
50 gram biologisch spek
1 uitje, fijngesneden
1 eetlepel olijfolie
De linzen 1 uur weken in koud water, dan goed afspoelen en met koud water opzetten. Kook ze in ongeveer 30 minuten op een zacht vuur gaar.
Giet het overtollige water weg.
Bak het spek met de ui even aan in de olie en voeg de linzen erbij. Verwarm het geheel nog even en bestrooi met wat platte peterselie.
Schouderkarbonaden in biersaus;
Voor twee personen;
2 schouderkarbonaden
1 flinke ui in ringen gesneden, 1 teentje knoflook
1/2 flesje bier, ik gebruikte een tripel van Corsendonck
1 eetlepel mosterd
1 laurrierblad, tijm,
bouillon, peper, zout.
Het vlees aanbraden in boter, ui en knoflook toevoegen en even meebakken.
Giet het bier in een kommetje en meng de mosterd erdoor.
Doe het bier-mosterdmengsel bij het vlees, voeg de kruiden toe en laat het zo zachtjes ongeveer 45 minuten stoven. Voeg eventueel wat bouillon toe.
We aten er een groene salade bij. Espresso toe.
© ellen