Vanavond aten we vis, een mooie dorade uit de oven, naar een recept van Lea Linster, de Luxemburgse sterrenkok.
Ik wilde er iets bij maar wist niet zo snel wat dan, aardappeltjes, gekookt, gebakken, puree, of toch maar eindelijk eens die Gromperenkiechelcher? Als we dan een vis eten naar Luxemburgs recept, dan ook maar Luxemburgse aardappelkoekjes erbij!
- Voor vier personen
- ongeveer 550 gram vastkokende aardappelen
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
- 1 kleine ui, heel fijn gesneden
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
- olie
- peper en zout
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Leg ze op een schone (zeepresten even goed wegspoelen) doek en knijp het mengsel goed uit.
Klop het ei los en meng er de uisnippers, bieslook, peper en zout en bloem door. Schep er de uitgeknepen aardappelrasp door en meng alles goed.
Verwarm de olie in een platte pan en schep er hoopjes van het mengsel in. Plat ze met een spatel wat af en bak ze aan beide zijden mooi goudbruin. Even uit laten lekken op keukenpapier en snel opdienen.
© ellen.