Tomatenpuree

2 februari 004

Produkten die je altijd op voorraad zou moeten hebben deel 1.
Er zijn op dit moment een op aantal weblogs foto’s te zien van keukenkastjes. Leuk zo eens bij anderen in de kast kijken. Ik zag ook al de inhoud van een koelkast op het weblog Kookpunt en ik bedacht dat het wel aardig is om eens te schrijven over welke produkten ik altijd op voorraad heb. Van die dingen waarvan je vindt dat je eigenlijk niet zonder kan. Paul schreef deze week al over de bouillon in de diepvries, onmisbaar voor ons. Maar zo zijn er nog een aantal dingen meer. Ik zal er de komende tijd een paar beschrijven. Vandaag deel 1. Tomatenpuree, onmisbaar in de voorraadkast!

Ik schreef vanmorgen al dat wij meestal tomatenpuree van Mutti gebruiken. De meeste blikjes tomatenpuree vind ik te slap, niet geconcentreerd genoeg. Bovendien heb ik vaak minder dan een heel blikje nodig en dan kun je de rest weggooien. Een uitkomst bieden deze tubes tomatenpuree. Ze zijn van het Italiaanse merk Mutti. Ze zijn te koop in doppio en triplo, dubbel- en driedubbel geconcentreerd. Een tube bevat 185 gram tomatenpuree. Je knijpt eruit wat je nodig hebt en draait de dop er weer op. Je hoeft dus niets meer weg te gooien. Maar vooral de kwaliteit van deze puree is heel goed.

Ik koop deze tubes altijd in Luxemburg. Ik weet eigenlijk niet of er in Nederland iets dergelijks te koop is, hier in de buurt niet. In ieder geval de moeite waard om eens naar te zoeken.

Ik ben benieuwd wat voor jou onmisbaar is in de voorraadkast!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *