Kip, saffraanrijst en boontjes…

22  februari 004

Vandaag heb ik me de hele dag met achterstallig schoonmaakwerk en meer van dat soort klussen bezig gehouden. Boodschappen: een nieuw dweilding, een douchekop, schuursponsjes, spul voor de leren meubels enzovoorts. Saai, niks aan.
Al poetsend en wrijvend zag ik dat we hoog nodig moeten schilderen. Strak in de lak is het allemaal niet meer, het huis is aan een renovatiebeurt toe. Kleuradviezen voor de keuken zijn welkom!!!

De Jongste Bediende en zijn vrouw kwamen nog even langs, zij zijn helemaal fit op wat gehoest en gekuch na. Ook hond Max is weer volop actief, een dagje rust na al het spelen met zijn vriendjes Spot en Titus was genoeg! Hij wil nu een flinke ronde om kerk en kasteel.

Vandaag aten we kip; een fatsoenlijke biologische boerenkip, niet zo’n plofding.
En ook geen fileetje, gewoon een kipgrillen ala Paul, een goed recept dat we al jaren herhalen. Kost weinig moeite en het is heel lekker! Natuurlijk is zo’n kip teveel voor twee personen maar de mogelijkheden voor de rest zijn legio; wij eten meestal eerst de pootjes en de vleugeltjes. Hond Max krijgt één botje, wat vel en ongeregelde delen. De filets gaan de volgende dag op brood of in een kipsalade.

22  februari 001
We aten er boontjes bij,
Flagolets (uit blik even uit laten lekken en afspoelen), samen met een teentje knoflook, een plak ham in snippertjes gesneden, een chilipepertje, twee tomaten en een fijn gesneden uitje even in wat olijfolie gesmoord. Dan ruim bestrooien met platte peterselie en verse basilicum.
En rijst met wat saffraan.
Een glas rode wijn uit Portugal paste er prima bij.

Espresso toe.

© ellen

Ps: Ellen blijft maar hameren op goed kippenvlees, en terecht. Batterijkippen hebben een hondenleven! En dan de handel in dat fokvlees. Misschien kan mijn artikel van 7 december 2005 je overtuigen. Het is nog hoogst actueel. Er is na ruim één jaar nauwelijks iets veranderd.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *