Wat kan varkensvlees toch lekker zijn, mits je vlees eet van een goed varken. Nog maar eens, misschien ten overvloede, wij eten al twee jaar alleen nog varkensvlees van de Soemiranboerderij.
en dat bevalt ons meer dan goed. De dieren daar hebben een prima leven, ze krijgen goed voer en het vlees smaakt gewoon nog echt naar varken .
Een gewoon schouderkarbonaadje is dan een echte lekkernij!
Karbonaadjes met sinaasappel- mosterdsaus.
Bak het vlees in wat boter snel om en om bruin. Voeg een in ringen gesneden ui toe. Laat de ui even meebakken en blus dan af met een scheutje droge witte wijn.
Roer de aanbaksels los. Roer door het sap van een sinaasappel 1 flinke eetlepel mosterd en voeg dat bij het vlees. Laat zo 45 minuten stoven. Roer er op het einde van de braadtijd een scheutje room bij en wat vers gehakte platte peterselie.
Wij aten er witlof uit de oven bij en een paar aardappeltjes.
Stukje kaas toe.
En espresso.
© ellen