En vanavond aten we Mechelse koekoek! Wie nu denkt dat het Ministerie op vogeljacht is geweest heeft het mis! Een Mechelse koekoek is een kip. Een bijzondere soort, door ons nog nooit in Nederland in een winkel gezien, maar in Belgie gewoon te koop. Een hele smakelijke kip ook, niet helemaal biologisch, maar zeker geen fokbatterij plofkip. In het verleden aten wij deze kip wel vaker, maar zoals dat gaat, gewoon een tijdje in de vergetelheid geraakt. Toen we vorige week the best frites in the world gingen eten in Belgie schoot het me opeens weer te binnen; “Mechelse Koekoek”, dát waren lekkere kippen. We gingen op zoek en kochten er twee. Ik bewaarde ze in de diepvries en vandaag ging nummer één in de oven. Heel gewoon maar als je een goede kip hebt ook heel smakelijk. En het moet gezegd worden, de Mechelse koekoek was prima van smaak.
We aten er aardappelpuree bij en gestoofde bleekselderij.
Nummer twee zal ik volgende week klaarmaken in rode Bourgogne; coq au vin rouge
Paul zal vannacht de hele geschiedenis van deze bijzondere kip op het weblog zetten.
© ellen