Gevuld brood en hondenbier…

9 maart 2007 009

Hè hè, ik ben net thuis! Vandaag een dagje extra gewerkt, het was open dag op onze Pabo. Gelukkig was het mooi weer en waren er weer genoeg belangstellenden, dan is zo’n dagje extra werk helemaal niet erg.

Thuis wachten er twee hondjes, Hond Max én Hond Spot. Hond Spot logeert hier een weekendje. De hondjes willen dan ook wel weer een rondje lopen enzovoorts.

Maar goed, eigenlijk wilde ik over het brood schrijven; gisterenavond gebakken een gevuld brood.
Ditmaal met een vulling van gehakt van de Sumiranboerderij, gedroogde tomaatjes, pepertjes, en wat tomatenpulpa. Het vorige brood was lekker maar de vulling was niet goed verdeeld, dat was ditmaal beter gelukt.
ik gebruikte;
250 gram gehakt
1 ui en 2 teentjes knoflook, fijngesnippers
8 zongedroogde tomaatjes
2 scherpe spaanse pepertjes
1 theelepel gedroogde oregano
1 kop tomatenpulpo
Het gehakt met ui en knoflook even losbakken, de tomaatjes en kruiden toevoegen. Tomatenpulpo erbij en het geheel nog 10 minuten laten stoven.

Het deeg na het rijzen nogmaals kneden en dan in twee langwerpige plakken uitrollen.
Een laag op een ingevet bakbllik leggen en de gehakt/tomatendsaus erover scheppen.
De tweede deeglaag erop leggen, even aandrukken en het geheel 20 minuten laten rijzen.
Dan het blik in een voorverwarmde oven op 200 graden 30 minuten bakken.

Serveer het brood met olijven, pesto, ansjovisjes en wat je nog meer aan lekkers in huis hebt. Een mooie versnapering voor de zaterdagavond, glas wijn erbij en het weekend kan beginnen.

Het is nu inmiddels bijna elf uur. Ik schreef vanmiddag rond vijf uur het begin van dit logje, daarna kwam er bezoek, de Keizer van Monera, De Jongste Bediende en de PR Manager van het Ministerie…Druk, druk, druk… en heel gezellig! Over de PR Manager later meer.

De hondjes kregen eindelijk het hondenbier, gelukkig waren ze niet bijzonder onder de indruk van deze noviteit. Ieder een half “pilsje” vonden ze meer dan genoeg.

10 maart 2007 006

Het diner vandaag; risotto met schapenkaas en spinazie. Morgen het recept!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *